Migration Data Hub

Naziv baze podatakaMigration Data Hub
(Podaci o migracijama)
Institucija Migration Policy Institute, Washington, D.C., USA
(Institut za migracionu politiku, Vašington, SAD)
Vrsta institucije Nevladina
Vrsta baze podataka Agregat više baza, statistički izveštaji, infografici
Veza sa drugim bazama podatakaZvanični državni statistički podaci, World Development Indicators, baze podataka UN i agencija UN
Opis baze podatakaU zavisnosti od konkretne grupe podataka u bazi su prikazani ažurirani demografski, socijalni i ekonomski podaci o migrantima u SAD, kao i podaci o ukupnom broju, protoku, nacionalnosti migranata i migracijama širom sveta. Naučnoj, stručnoj i široj javnosti omogućeno je da prate trendove migracija, kretanja stanovništva i obrasce tih tokova i tako razumeju kako migracije utiču na preoblikovanje stanovništva i lokalne zajednice.
VarijablePostoje tri grupe podataka: podaci o imigracijama u SAD, podaci o međunarodnim migracijama i interaktivne mape. Postoje različite varijable u zavisnosti od konkretne (pod)grupe podataka i izvorne baze.
Obim jedinicaObim jedinica varira u zavisnosti od konkretne (pod)grupe podataka
Vremenski obuhvat1820-2013. (podaci o migracijama u SAD)
1960-2015. (podaci o međunarodnim migracijama)
1960-2015. (interaktivne mape)
MetodologijaU zavisnosti od konkretne (pod)grupe, podaci su preuzeti iz javno dostupnih, otvorenih izvora podataka poput popisa, registara stanovništva, registara migranata, registara tražilaca azila, statističkih izveštaja, kao i od drugih statističkih zavoda i institucija. U okviru svake podgrupe podataka naveden je korišćeni izvor.
Format podatakaXLS/CSV, PDF, HTML, PNG
Upustvo za korišćenje baze podataka (link)N/A
Pristup bazi podatakaBaza je otvorena bez posebnih uslova za pristup
Internet adresahttp://www.migrationpolicy.org/programs/migration-data-hub
KomentarN/A

Radovi:

  1. Hossain, M. I. (2013). Economic Liberalization Reforms May Explain the Impressive GDP Growth in Bangladesh. Ritsumeikan Journal of Asia Pacific Studies32, 101-113.
  2. Rebecca Smith, J. D. (2012). Immigrant Workers and Worker’s Compensation: The Need for Reform. American Journal of Industrial Medicine55(6), 537-544.

Projekti:

  1. Spisak svih projekata realizovanih od strane Instituta dostupan je na sledećem linku: http://www.migrationpolicy.org/programs/projects